Drogers

VIAdry persluchtdrogers ook wel koeldrogers genaamd.

Door het comprimeren van lucht in een compressor wordt ook het hierin aanwezige vocht vermenigvuldigd, waardoor overmatige condensvorming c.q. water ontstaat.

De conditie waarbij de waterdamp overgaat in condens (het dauwpunt) is erg afhankelijk van de vochtigheidsgraad en de temperatuur.

Deze condensvorming is een natuurlijke maar tevens onwenselijk reactie omdat daarmee niet alleen grote schade door roestvorming aan gereedschap en apparatuur aangericht wordt, maar ook bij het verfspuiten door middel van een spuitpistool met persluchtverneveling kunnen daardoor de nodige problemen door schade in het spuitresultaat ontstaan.

Om droge perslucht te verkrijgen wordt de lucht door een perslucht koeldroger gevoerd waarbij het vocht door condensatie afgescheiden en automatisch naar buiten afgevoerd wordt.

Wij adviseren daarvoor de VIAdry perslucht koeldrogers van AGT. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een nieuw ontwikkelde roestvrijstalen warmtewisselaar met groot koeloppervlak en maximale prestatie. Dit "Low Speed" afscheidingssysteem garandeert zo weinig mogelijk weerstand dus zonder drukverlies en gelijkblijvende kwaliteit van de perslucht.

Door hergebruik van de koellucht als voorkoeling wordt tot 60% op de capaciteit bespaard.

Met deze voordelen is AGT een toonaangevende Duitse fabrikant van perslucht koeldrogers waarmee aan de strengste eisen op het gebied van milieuwetgeving en energiebesparing wordt voldaan.

Er zijn verschillende capaciteiten leverbaar, aan te passen aan de grootte van uw compressor .Klik hier voor AGT via koeldrogers in onze webshop
Omschrijving:

Van den Belt Almelo levert AGT persluchtdrogers.
Voor elke doorstroomhoeveelheid lucht is er een oplossing .
Uitgebreide specificaties

Voor elke doorstroomhoeveelheid is er een passende oplossing, informeer bij ons hiernaar.
type VIA 0500 =   500 Ltr/min.
type VIA 1000 = 1000 Ltr/min.
type VIA 1600 = 1600 Ltr/min.
type VIA 2200 = 2200 Ltr/min.
type VIA 3000 = 3000 Ltr/min.
type VIA 4000 = 4000 Ltr/min.
type VIA 5000 = 5000 Ltr/min.
alle typen voedingsspanning 1 fase 230 Vac.