Persoonlijke beschermingsmiddelen

Als we bij het spuiten aan persoonlijke bescherming denken, dan gaan onze gedachten  allereerst naar de ademhaling. Daarvoor hebben we vier systemen in ons programma:

1)  Op de eenvoudigste manier met een wegwerpmasker  Gerson Type 5825E dat als P2 stofmasker voor eenmalig gebruik bedoeld is. Hiermee worden de mond en de neus afgedekt. Het inademen en filteren verdeelt zich over het totale oppervlak van het masker. Het uitademen gaat zonder weerstand via een uit ademventiel. Levering per doosje van 10 stuks. Levering is mogelijk vanaf 1 doosje 4 doosjes en 10 doosjes. Zie onze webshop.

1A) Eenvoudige Sunström SR90 halfmasker ter bescherming van de in te ademen lucht. Leverbaar in twee formaten, nl. small/medium (SM) of medium/large (ML). De opbouw met verwisselbare filters is naar behoefte en bestaat uit een P1 en P3 stoffilter, al dan niet in combinatie met een A2  koolfilter voor vluchtige dampen. Op dit masker kan een stoffen hoofdkap met venster (SR-64) worden aangesloten waarmee het hoofd beschermd wordt.

1B ) Het Sunström SR200 volgelaatmasker waarmee ook de ogen worden beschermd. De verwisselbare filters zijn gelijk aan voornoemd masker.

2) De Sata Vision 2000 verse luchtkap met een luchtslang op de perslucht aan te sluiten. De verse luchtkap bedekt het gehele hoofd. Op de ruit kunnen verwisselbare ruitjes worden geplakt. Een complete set bestaat verder uit een riem met koolstoffilter, die om het middel wordt gedragen. Ook een spuitpistool kan gelijktijdig via deze riem op de perslucht worden aangesloten  .

3) De SCOTT PROFLOW 2 SC ventilator eenheid. Deze bestaat uit een Motorunit met draagriem om het middel, die door een oplaadbare accu wordt gevoed. U bent dus vrij om te lopen waar u wilt. Hiermee wordt lucht uit de omgeving aangezogen nadat deze eerst door twee verwisselbare A2/P3 luchtfilters wordt gereinigd. Luchtslang van motorunit naar het Automask volgelaatsmasker. Transformator en oplaadapparaat. Los bij te leveren toebehoren: set à 10 st. plakruitjes voor Automask. Combinatie A2/P3 filterbussen tegen stof en giftige dampen, of alleen A2 stoffilters.

Voor het inwendig reinigen van uw masker, gehoorbescherming of veiligheidsbril leveren wij Sunström reinigingsdoekjes SR5226.

Als algemene bescherming tegen nevel is de spuitoverall een van de eerste behoeften. Deze zijn uitgevoerd met een vaste bescherming van het hoofd.

Ter bescherming van het hoofd en met name de haren, ogen, neus en mond, hebben wij een katoenen hoofdkap in ons programma. Deze kap sluit goed om het gezicht en valt tot op de schouders. Vooral als er spuitnevel van boven komt, is dit een eenvoudige maar zeer gewaardeerde oplossing. Leverbaar in een setje van 5 stuks.

 

 

Enkele voorbeelden van beschermende kleding zijn:

spuitoverall          vinyl wegwerphandschoen              beschermingskap              nitril handschoen

                            


Ook voor uw luchtwegen zijn er meerdere soorten beschermingsmiddelen.
Enkele voorbeelden zijn:GERZON stofmasker           SUNDSTROM halfmasker           SUNDSTROM volgelaatmasker