Airless Pompen

AIRLESSCO  LP 655

 

Onze Airlessco LP655 electrische plunjerpomp heeft zich als een echte alleskunner bewezen voor het spuiten van oplosmiddelhoudende lakken tot water afdunbare verf en latex muurverf.

Met de sinds 1997 opgedane ervaring met Airlessco is deze capaciteit de universele en meest geleverde pomp voor het schildersbedrijf.

Door de sensor in een doorstromend blok te plaatsen is er geen doodlopend kanaal zoals bij het voorgaande type LP690 meer aanwezig, waarmee de kans op verstopping verholpen is.

Deze pomp zoals afgebeeld in HighBoy uitvoering is voorzien van een starre aanzuigbuis. Door de pomp achterover te halen wordt deze buis in de verfbus gehangen. Een 20 liter emmer met hengsel kan vervolgens aan een beugel aan de voorzijde van de pomp worden gehangen waardoor de pomp samen met de verf door één persoon verplaatst kan worden.

De LP 655 is in twee uitvoeringen leverbaar, namelijk de HiBoy uitvoering zoals afgebeeld, en de z.g. LoBoy uitvoering welke voorzien is van een flexibele aanzuigset. De technische gegevens en de prijs van beide uitvoeringen zijn identiek.


 

 

De LP655 wordt standaard geleverd met een hogedrukfilter waardoor het complete systeem samen met het aanzuigfilter en de pistoolzeef in totaal over drie verffilters beschikt.

Vervolgens is het pistool uitgevoerd met een zogenaamde omkeertip waardoor een verstopping met een draai aan de tip snel verholpen kan worden.

De pomp wordt via een schakelaar in bedrijf gezet en vervolgens met een draaiknop op de gewenste druk afgesteld, die via een display weergegeven wordt.

Met een stevig metalen frame, licht lopende luchtbanden en niet te vergeten het geringe gewicht van 30 kg. is deze pomp gemakkelijk door één persoon te tillen en op zijn achterkant in de auto te plaatsen.

De installatie wordt standaard en bedrijfsklaar geleverd met 15 meter hoge druk slang, airless pistool en houder met omkeersproeier naar keuze. De slanglengte kan naar wens worden aangepast.De technische gegevens van de LP 655 zijn :

Maximale opbrengst
: 2,3 ltr./min.
Maximale werkdruk
: 228 bar.(LCD weergave)
Gelijkstroommotor : 1,0 pk.
Aansluiting
: 230 volt.
Opgenomen vermogen
: 0,75 kW.
Maximale sproeieropening
: 0,025''.
Hogedruk aansluiting
: M16 x 1,5.
Gewicht
: 30 kilo . 
Om direct naar de webshop te gaan klik   Naar de Webshop